100 Βιβλία

NightWindows
Edward Hopper, Night Windows, 1928, Λάδι σε Καμβά

Αποφάσισα να φτιάξω μία λίστα με 100 βιβλία που θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω μέσα στα επόμενα χρόνια. Είναι ταξινομημένα αλφαβητικά ανά συγγραφέα κι έχω προσπαθήσει να συμπεριλάβω έναν ικανοποιητικό αριθμό τίτλων από τον καθένα, για να υπάρχει μια όσο γίνεται πιο σφαιρική εικόνα για το έργο τους.

Είναι και τα εκατό πεζά και, κάτι που διαφοροποιεί αρκετά τη συγκεκριμένη λίστα από τις περισσότερες, είναι πως ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά θεατρικά έργα. Προσωπικά θεωρώ πως τα θεατρικά είναι μια από τις ομορφότερες μορφές του πεζού λόγου καθώς μπορούν και συνδυάζουν με μεγάλη επιτυχία δύο βασικά στοιχεία της μυθιστορηματικής γραφής: την αμεσότητα των διαλόγων με την εξωτερίκευση των εσωτερικών μονολόγων.

Επίσης, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, εντάσσονται όλα στην κατηγορία των «κλασσικών» έργων. Παρ’ όλα αυτά οι επιλογές δεν είναι τυχαίες: υπάρχει εξοικείωση με το έργο σχεδόν όλων των συγγραφέων (και για όσους περισσεύουν, είμαι απλώς περίεργη).

Έχω ήδη διαβάσει έναν εύλογο αριθμό βιβλίων από τη λίστα αλλά ορισμένα σκοπεύω να τα ξαναδιαβάσω εν καιρώ. Έχετε διαβάσει κάποιο; Είναι κανένα στη δική σας to read λίστα;

Σκέφτομαι μήπως κάνω το ίδιο για 100 ταινίες, τι λέτε;

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s