DOME, Experience «Traces»

DOME, Experience %22Traces%22

Στον χώρο ενός πρώην ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται απ’ τις 27/2 και για δύο μόλις ακόμα μέρες η έκθεση με τίτλο DOME, Experience «Traces» στο πλαίσιο του Dome Event. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μπιενάλε Αθήνας 2015-2017 ΟΜΟΝΟΙΑ, της plays2place productions και του Πολιτιστικού Χώρου Συνεργείο, η οποία στεγάζεται στον χώρο του πάλαι ποτέ ένδοξου ξενοδοχείου «Μπάγκειον» (Πλατεία Ομόνοιας 18).

Δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω κάτι για τη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς γνώριζα πως θα την επισκεπτώ μόλις δυο μέρες πριν ολοκληρωθεί. Ακόμα, δεν ήξερα πως επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών και πήγα απροετοίμαστη. Αν και μερικές φωτογραφίες δεν θα ήταν αρκετές.

Μαρτυρίες, παιδικές ζωγραφιές, ντοκιμαντέρ, φωτογραφίες, άνθρωποι και απτά αντικείμενα συνθέτουν και αναπαριστούν το προσφυγικό ταξίδι. Απ’ τις χώρες προέλευσης, στις χώρες διέλευσεις και, τέλος, στις χώρες υποδοχής μας δίνεται η ευκαιρία να συμπορευτούμε νοητά με τους ανθρώπους αυτούς, να μάθουμε μερικές απ’ τις ιστορίες τους και να συνειδητοποιήσουμε (αν δεν το έχουμε κάνει ήδη) πόσο εύκολα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε στη θέση τους. Οι δημιουργοί της έκθεσης φροντίζουν να αξιοποιήσουν κάθε μία απ’ τις πέντε αισθήσεις και, σε συνδυασμό με τον γεμάτο αναμνήσεις χώρο, φτιάχνουν ένα κλίμα βαρύ, με τη θλίψη και την ελπίδα να συνυπάρχουν.

Η έκθεση είναι μέχρι και αύριο, Κυριακή 6/3 απ’ τις 19:00 μέχρι τις 23:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Όσοι δεν δύνανται να παρευρεθούν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα σύντομο ενημερωτικό βίντεο εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s